Bár első ránézésre a gyepszőnyeg ára magasabb, mint a füvesítésé, de érdemes megvizsgálni azt, ami mögötte van. A magas árért cserébe készterméket, értéket és rengeteg időt kapunk.

Összegyűjtöttem a gyepszőnyeg vagy gyeptégla 5 legfontosabb ismertető jegyét:

1.       Értéket veszünk:

A legelső kérdés, hogy valójában mi is a gyepszőnyeg. A gyepszőnyegként egy profi készterméket veszünk meg, bár ehhez nem árt, hogy egy profi szakemberrel rendeltessük meg. Kitűnő minőségű fűmag, mely 18 hónapos szakszerű és optimális környezetben elvégzett ápolási munka után kerülhet csak telepítésre. 18 hónapnyi öntözés, műtrágyázás, ápolás költségét és idejét spórolhatjuk meg vele. Ezzel szemben a házilag elvégzett füvesítés is hasonló, vagy akár magasabb költségekkel jár, sokszor kiszámíthatatlan eredménnyel.

2.       Rendkívüli gyorsaság:

Rengeteg időt spórolhatunk meg a gyeptéglával. Bár a telepítés előtti munkák majdnem ugyan azok, amiket egy füvesítés esetén is el kell végeznünk, az eredményét rögtön élvezhetjük és használhatjuk is. Azt ebben az esetben sem árt tudnunk, hogy a tökéletes végeredményhez megéri egy szakembert fogadnunk.

3.       Nincs gyom:

A jól előkészített gyepszőnyeg esetében a fű már megerősödött, és egyenletesen, az optimális sűrűségben van. Ilyen körülmények között a gyep erősebb, mint a gyomok, így a gyepszőnyeg nem is hagyja előjönni azokat. Természetesen ehhez elengedhetetlen az előkészítés során a gyomirtás is, de az utólagos gyomok okozta problémák esélye sokkal kisebb, mint a füvesítés esetén.

4.       Bármikor telepíthető:

A füvesítéshez elengedhetetlen az ideális időjárás, így az csak tavasszal és ősszel végezhető, akkor is korlátok között. A gyepszőnyeg telepítését a leghidegebb hónapok kivételével egész évben megtehetjük. Így nem kell várnunk akár hónapokat is a tervezéstől a megvalósításig.

5.       De előkészíteni a területet ugyan úgy kell:

Természetesen az előkészítő munkákra ugyan úgy szükség lesz, mint a füvesítésnél, de a rövidtávon látható eredmény teljesen más. A földet ugyan úgy érdemes bevizsgáltatnunk,  hiszen a gyepszőnyegnek ugyan úgy meg kell gyökeresednie a talajban. Az esetleges termőföld utántöltésttereprendezést  és a gyomirtást  is el kell végeznünk a kitűnő eredményért.

Profi termékhez nem árt a profi segítség is. Kérdezz nyugodtan a témában vagy kérd ajánlatomat, így biztos lehetsz benne, hogy nem csak a tervezgetésig fogsz eljutni, hanem az igazán szép pázsitig is.

Milyen előnyei, hátrányai vannak a robotfűnyírónak? Melyik robotfűnyírót válasszam? Milyen költségekkel jár a robotfűnyírózás? Ezekre és más kérdésekre is választ talál Robotfűnyíró portálunkon.

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keressen bennünket a +36 (30) 509 88 06 telefonszámon vagy a kapcsolat oldalon keresztül. Robotfűnyíró témakörben további cikkeket olvashat tőlünk a Robotfunyiro.net portálon.